La pas prin Himalaya

Din oraş

Şase clujeni vor cuceri Himalaya într-o expediţie care se va desfăşura în nordul Nepalului, în zona celebrelor vârfuri Annapurna şi Dhaulagiri.

Cei şase temerari, membri ai ClŞase clujeni vor cuceri Himalaya într-o expediţie care se va desfăşura în nordul Nepalului, în zona celebrelor vîrfuri Annapurna şi Dhaulagiriubului de Cicloturism “Napoca” şi ai Asociaţiei Alpiniştilor “Turdamont”, au o vastă experienţă în turism montan şi alpinism. Din palmaresul celor doi coordonatori ai grupului, Adrian Munteanu şi Arnold Kadar, fac parte ascensiuni pe cele mai dificile, dar totodată spectaculoase, vârfuri ale Europei, Africii şi ale continentului american.

Timp de cinci săptămîni, clujenii vor străbate traseul montan la pas, vor dormi în corturi şi vor atinge altitudini de peste 6 000 m. Expediţia “Himalaya 2009” nu are doar un scop turistic, ci îşi propune şi să promoveze elemente culturale de pe alte continente.

“Au mers dotaţi şi cu aparatură foto şi cu aparatură video. Atât la ducere, cât şi la întoarcere sunt programate şi vizite la diverse mănăstiri budiste, în oraşe vechi din Nepal, deci expediţia nu are strict o latură sportivă sau turistică, ci este şi o viziune mai largă a noastră de a cunoaşte şi de a promova valori culturale şi etnografice de pe alte continente”, a explicat Radu Mititean, directorul executiv al Clubului de Cicloturism “Napoca”.

Expediţia “Himalaya” este la a doua ediţie, după cea organizată în 2004, când au fost parcurşi la pas 200 km, 16 000 km au fost străbătuţi cu avionul şi 1 000 cu autobuzul. Acum cinci ani, Arnold Kadar, Adrian Munteanu şi Sebastian Băieş au fost primii clujeni în Himalaya.

Alina Radulov

Foto: www.britannica.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts