Klaus Iohannis a promulgat modificările privind salariul temporar și concediul de odihnă

Administraţie

klaus-iohannis-vizita-chisnau

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003, Codul Muncii, privind drepturile salariatului temporar și durata la concediul de odihnă anual, după ce sesizarea de neconstituționalitate depusă de PNL a fost respinsă de Curtea Constituțională.

Conform Mediafax.ro, propunerea legislativă pentru modificarea Codului Muncii a fost respinsă în aprilie 2014 de Senat, având ca inițiatori 60 deputați și senatori PSD și a fost adoptată în 3 decembrie 2014 de Camera Deputaților, forul legislativ decizional.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor stabilește introducerea la articolul 92 a două noi alineate, (3) şi (4), cu următorul cuprins:

„(3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care îl primeşte salariatul utilizatorului, care prestează aceeaşi muncă sau una similară cu cea a salariatului temporar.

(4) În măsura în care utilizatorul nu are angajat un astfel de salariat, salariul primit de salariatul temporar va fi stabilit luându-se în considerare salariul unei persoane angajate cu contract individual de muncă şi care prestează aceeaşi muncă sau una similară, astfel cum este stabilit prin contractul colectiv de muncă aplicabil la nivelul utilizatorului.”

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: radioiași.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts