Jurnaliştii de la New York Times au fost eliberaţi

Internaţional UBB Radio

Cei patru jurnalişti de la New York Times care au fost capturaţi săptămâna trecută de forţele pro-guvernamentale din Libia, au fost eliberaţi. Stephen Farrel, Tyler Hicks, Linsey Addario şi Anthony Shadid au ajuns în siguranţă în Tunisia, a declarat editorul executiv al N.Y.Times, Bill Keller, citat de CNN.

“Suntem deosebit de îndatoraţi faţă de Guvernul Turciei, care a intervenit în numele nostru pentru a supraveghea eliberarea jurnaliştilor noştri şi i-a adus în Tunisia”, a declarat Keller în e-mailul trimis către CNN. „Am fost, de asemenea, asistaţi pe tot parcursul săptămânii de către diplomaţii din Statele Unite şi Regatul Unit.”

Ambasadorul turc la Libia, Levent Sahinkaya, a declarat luni că jurnaliştii de la New York Times au ajuns la ambasada Turciei din Tripoli.

Într-o declaratie emisă luni, N.Y.Times a spus: “Suntem recunoscători că jurnaliştii noştrii au fost eliberaţi, iar noi încercăm să îi reunim cu familiile lor. Ni s-a spus că sunt în stare bună de sănătate(…)Mulţumim guvernului turc, britanic, şi SUA pentru ajutorul acordat eliberării. Apreciem, de asemenea, eforturile celor din guvernul libian care au contribuit la eliberarea în această dimineaţă.. “

Cei patru jurnalişti au intrat în regiunile rebele controlate de est din Libia prin frontiera egipteană fără vize, pentru a acoperi războiul civil din ţară, a declarat Times.Ei au fost daţi dispăruţi de marţi, dar Keller a declarat în e-mail că cei patru au avut voie să vorbescă cu familiile lor prin telefon joi seara şi că guvernul i-a informat joi după-amiază pe cei de la N.Y.Times că aceştea vor fi eliberaţi.

_____________

Andreea Stăicuţ

Foto: cnn.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts