Jurnalişti din Transilvania de Nord au participat la trainingul “Uniunea Europeană 2014-2020”

Din oraş Eveniment

Trainingul pentru jurnaliştii din Transilvania de Nord este organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord şi Agenţia de Dezvoltare Regională, în parteneriat cu APPC şi UBB Radio Onlie. Evenimentul se află la cea de-a VI-a ediţie şi se desfăşoară în 4 şi 5 noiembrie la Cluj-Napoca. 

Participanţii la training au avut azi posibilitatea de a discuta despre problemele cu care se confruntă România la nivel european. Astfel că au fost abordate subiecte precum: “România spre spaţiul Schengen”, “Bugetul UE şi cadrul fincanciar multiannual” şi “Coordonarea afacerilor europene în România. De ce este importantă pentru România şi cine o va face: MAEx sau noul MAEu”.

Subiectele au fost prezentate de către Ciprian Ciucu, director de Programe, Centrul Român de Politici Europene şi Profesor asociat la Universitatea Buureşti, Studii Europene.

Alături de jurnalişti din Baia Mare, Oradea sau Sighet, la training au participat şi studenţi, tineri jurnalişti din cadrul Facultăţii de Ştiinte Politice Administrative şi ale Comunicării, secţia jurnalism.

În deschiderea evenimentului au vorbit Mihai Goţiu, preşedinte Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, Rareş Beuran, coordinator UBB Radio Online şi Claudiu N. Cocişe, dorector general ADR Nord-Vest & membru Team Europe.

 ________________

Anca Baciu

Foto: Adr Nord Vest

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts