Joia mânioasă: Film şi discuţii pe tema educaţiei

Divertisment Eveniment

Projectul Joia mâniosă le-a prezentat aseară studenţilor un film despre blocada croaţiană, însă proiecţia nu a avut loc în incinta Universităţii ca şi în dăţile precedente.

Grupul acitivştilor Joia mânioasă organizează regulat proiecţii de filme documentare care sunt urmate de dezbateri. Filmul din joia aceasta  a fost „Blokada”, o documentaţie despre mişcarea studenţilor în Croaţia când studenţii au protestat pentru educaţie gratuită în 2009.

De obicei, proiecţile filmelor aveau loc în diverse clădiri ale Universitatei Babeş Bolyai iar de această dată proiecţia trebuia să aibă loc la Facultatea de Istorie şi Filosofie. Însă, deşi organizatorii au obţinut în prealabil acceptul de a proiecta filmul în acestă locaţie, la ora stabilită personalul Universităţii le-a interzis accesul din diverse motive. După acest incident locaţia a fost schimbată.

Discuţiile de după proiecţie au avut ca temă caracterul comercial al educaţiei iar organizatorii sunt de părere că este nevoie de o dezbatere liberă pentru a înţelege mai bine anumite aspecte privând sistemul educaţiei actual.

__________

Maren Weeger

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts