Joe Biden susține un summit de Ziua Pământului 2021 în mediul virtual, despre schimbările climatice

Mediu UBB Radio

În acest an, cu ocazia Zilei Pământului, președintele Joe Biden găzduiește 40 de lideri la un summit virtual la Casa Albă, discutând teme despre mediu, printre care și posibila creșetere a emisiilor de carbon generate de consumul de energie.

Earth Day a fost instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător. Aceasta a fost declarată sărbătoare oficială de către ONU, în 2009 și este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 aprilie, conform Mediafax.

La acest summit se va avea în vedere un raport al Agenției Internaționale pentru Energie care estimează faptul că emisiile de carbon generate de consumul de energie sunt pe cale să crească cu 1,5 miliarde de tone în 2021. Astfel consumul masiv de cărbune din Asia și din China, depășește creșterea rapidă a energiei din surse regenerabile. SUA ar putea prezenta un angajament actualizat în privința emisiilor de carbon, posibil înjumătățite până în 2030, conform Digi24.

Biden a făcut din schimbările climatice un subiect important pe lista sa, încă din primele zile ale administrației sale. Pe lângă re-aderarea la acordul climatic de la Paris în prima zi de funcție, el a precizat încă de la început că va aduna în jur de 40 de lideri mondiali pentru un summit global de Ziua Pământului.

Liderii UE şi negociatorii din Parlamentul European au semnat pe 21 aprilie, un acord care stabilește ca blocul comunitar să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. Pe lângă asta va trebui să aibă în vedere și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% faţă de nivelul anilor 1990, mai precizează cei de la Digi24.

Sursă foto: Unsplash

Chiriac Adina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts