Învață cum să scrii un scenariu la Centrul Cultural Francez!

Cultură Media

Învață cum să scrii un scenariu la Centrul Cultural Francez!Amatorii de film sau pur și simplu cei care vor să afle tainele scenaristicii sunt invitați să participe, din 9 până în 13 februarie, la atelierul de scenaristică din cadrul Centrului Cultural Francez Cluj.

Conducătorul atelierului, prep. univ. Gabriel Sîrbu (UNATC, București), este cunoscut pentru numeroasele scurt-metraje premiate la festivaluri internaționale și totodată ca membru al Uniunii Cineaștilor din România.
Cele 5 zile de atelier sunt menite să ofere participanților elementele teoretice și practice necesare pentru elaborarea unui scenariu de film. Așadar, fiecare zi are o altă temă.

În prima zi se vor preda conceptele despre ce presupune un scenariu, iar următoarele cursuri vor dezvolta teoria proaspăt asimilată și vor urmări concretizarea unor teme ca: propoziția dramaturgică, structura pe acte a scenariului, așteptările publicului sau artificii și alte aspecte practice în depășirea unui scenariu.

La atelierul de scenaristică au prioritate cei care trimit un rezumat al unei idei sau al unui proiect propriu de scenariu.

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts