INTERVIU cu Anca Lavinia Pop | Între IT și facultate

Din oraş

Cum de ai ales Contabilitate-FSEGA și nu UBB INFO?

Pentru că am terminat liceu cu profil economic și m-a atras acest domeniu.

Cum ai ajuns să lucrezi în această firmă de IT, numită Freshbyte?

Am aflat de această perioadă de internship, care se ținea în vara anului 2017, am aplicat, iar apoi am fost anunțată, în urma unei perioade de 2 luni de probă, că vor să mă angajeze și am acceptat.

Lucrezi cu normă întreagă și mă gândesc că este dificil să te împarți între facultate și muncă. Cum reușești?

Lipsesc de la cursuri, imi fac prezențe la seminarii, iar oamenii de la Freshbyte sunt înțelegători, de aceea mi-au și propus ei să mă mut de la 6 la 8 ore, pentru că deja stăteam destul peste program.

Cum decurge o zi din viața unui IT-st la birou?

Mă trezesc la ora 8, urmând ca la ora 9 să pornesc catre birou. Ajung acolo la ora 10, iar la ora 11 jumătate avem ședință zilnică, unde toți de pe proiectul respectiv pe care suntem alocați, ne lăsăm update-ul pentru ziua precedentă și ceea ce urmează să lucram. Avem o pauză de masă de jumătate de oră, ședințe uneori și dupa-masa, ziua terminându-se in jurul orei 19.

Ai avut momente în care ai simțit că nu mai poți să te împarți între munca de IT-st cu normă întreagă și viața de student la ZI? Cum ai depășit acea perioadă?

Da, s-a întâmplat de foarte multe ori, dar mereu a fost cineva care să mă susțină și să nu mă lase să cedez. Mi-am găsit mereu motivația în ceva din ceea ce făceam și n-am putut să renunț.

Care este motivația ta ce te menține pe linia de plutire când simți că nu mai poți?

În primul rând, evoluția mea și faptul că-mi place ceea ce fac, iar în al doilea rând, salariul.

Cât de mult îți dorești o carieră în acest domeniu și cum te vezi peste 5 ani?

Pentru moment, simt că acest lucru este ceea ce vreau să fac pe viitor și peste 5 ani mă văd la o companie mai mare, într-o altă țară.

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ai merge la UBB Info sau UTC?

UBB Info.

Ce părere au părinții tăi legat de locul de muncă pe care îl ai și cum te susțin ei?

Ei sunt încântați că muncesc și se bucură pentru mine. Au existat și momente în care mă plângeam că nu mai pot și îmi spuneau să renunț dacă nu mai pot, dar cum spuneam, mi-am găsit mereu motivația.

Dacă ar fi să dai un sfat celora care vor să urmeze un curs, facultate sau să aibă o carieră în acest domeniu, ce i-ai sfătui?

I-aș sfătui să își urmeze acest gând, să facă facultatea din domeniu, sau dacă nu, chiar și un curs, deoarece ajută foarte mult, dacă asta ar fi ceea ce și-ar dori.

– Realizat de Alina Zoicaș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts