Încep acţiunile de combatere a căpuşelor şi dezinsecţie a domeniului public

Social

Acţiunile de combatere a căpuşelor şi dezinsecţie a domeniului public din Municipiul Cluj-Napoca se vor desfășura în perioada 6 – 22 iunie. A treia etapă de dezinsecţie va avea loc între orele 22.00 şi 5.00, iar în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevăzută se va prelungi.

Substanţele folosite vor fi K`OTRHINE, insecticid pentru combaterea adulţilor şi BIOLARKIM 14, insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele menţionate se găsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de către Ministerul Sănătăţii.

Începând de luni, 6 iunie şi până în 22 iunie, Primăria Cluj-Napoca va aplica tratamente pentru combaterea căpuşelor în zonele în care s-au semnalat muşcături de căpuşe pe domeniul public, spaţii verzi din jurul blocului, parcuri, zone verzi intens circulate sau destinate plimbării animalelor de companie, locuri de joacă. Acţiunea va avea loc dimineaţa, între orele 7.00 şi 10.00. Substanţele folosite pentru aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu sunt toxice pentru cetăţeni.

Pentru eficienţa, autoritățile locale fac apel către cetăţeni, asociaţiile de locatari şi instituţiile din Cluj-Napoca să efectueze dezinsecţia pe proprietăţi, clădiri, subsolul blocurilor, odată cu acţiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts