În culisele teatrului: workshop de machiaj teatral

Cultură Din oraş

Teatrul Național din Cluj-Napoca a găzduit cu ocazia evenimentului „Noaptea Porților Deschise 2013” din 14 decembrie, workshop-ul de machiaj teatral coordonat de actrița Melania Ursu împreună cu studenții de la facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

1495763_638937882852578_1777013957_o

Melania Ursu, actriţă la Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, cadru didactic la secţia de actorie a Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” şi profesor de actorie la Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB, a declarat că ideea unui astfel de workshop nu i-a venit ei ci

foştilor mei elevi care fac parte din comisia de organizare a spectacolelor, care m-au solicitat.

Studenţii au avut la dispoziţie o oră pentru a realiza fiecare o mască, în văzul publicului. Una dintre cele mai greu de realizat şi mai complexe măşti a fost „capul de mort”. Publicul a aflat că actorii trebuie să se machieze singuri înaintea spectacolelor și că machiajul scenic nu seamănă cu machiajul teatral.

Organizarea acestui workshop mi s-a părut o idee ingenioasă, tocmai pentru că munca de culise a actorului nu este cunoscută suficient.

a declarat un spectator, în timp ce altul consideră că

Un make-up artist ar fi mai bun pentru a face aşa ceva, decât actorii.

Noaptea Porţilor Deschise s-a aflat la cea de-a doua ediţie, iar în cadrul acestui eveniment au avut loc o serie de spectacole cu intrare liberă, precum piese de teatru, concerte și recitaluri, proiecţie de afişe sau fotografii din spectacolele TNC.

– Antonia Dandoș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts