În această seară începe slujba de înmormântare a ÎPS Bartolomeu Anania

Eveniment UBB Radio

Slujba de înmormântare a Mitropolitului Bartolomeu Anania va începe în această seară de la ora 18, când se va ţine slujba vecerniei, urmată de slujba înmormântării călugărilor. În acest moment, sute de persoane aşteaptă să urce treptele Catedralei pentru a-l vedea, pentru ultima dată, pe Înaltpreasfinţit.

În ceea ce priveşte accesul credincioşilor la slujbă, acesta „rămâne liber până mâine dimineaţă la ora 7, când din raţiuni organizatorice va trebui să închidem catedrala”, a declarat Bogdan Ivanov, purtătorul de  cuvânt al Mitropoliei Clujului.

Liturghia va începe la ora 9, iar de la 12 va începe slujba înmormântării, oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Mâine sunt aşteptaţi premierul Emil Boc, preşedintele Academiei Române Ionel Haiduc, reprezentanţii autorităţilor din toate judeţele Mitropoliei şi numeroşi oameni de cultură.

Bogdan Ivanov a declarat, totodată, că la slujba de mâine sunt aşteptate peste 10 000 de persoane.

Măsurile de ordine în timpul slujbei de înmormântare vor fi asigurate de aproximativ 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

__________

Oana Moisil

Foto: Eugen Olariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts