Hosni Mubarak este în comă

Internaţional UBB Radio

Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, este în comă sau chiar pe moarte, potrivit presei internaționale.

Ediţia de duminică a cotidianului egiptean Al-Masry Al-Youm, revista israeliană de limbă franceză JSS News, dar și  postul de televiziune CBS susțin că Mubarak ar fi plecat în Germania, după ce a renunţat vineri la funcția de președinte, și că ar fi pe moarte într-un spital din Baden, Germania.

Cotidianul israelian Haaretz informează că Mubarak a fost transportat de urgenţă la un spital din Germania.

În timpul discursului înregistrat de joi, în care anunţa că nu va demisiona, fostul lider de la Cairo, în vârstă de 82 de ani, ar fi leşinat de două ori.

Hosni Mubarak era suspectat de cancer de mai multă vreme, însă JSS News, citat de  Mediafax, precizează că boala este deja în fază terminală.

Un oficial din cadrul administraţiei Obama a declarat duminică pentru Washington Post că oficiali din administrația SUA cred că Mubarak se află în continuare în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, unde deţine o vilă, informație confirmată și de premierul egiptean.

Mai mulţi localnici au declarat pentru aceeași publicație americană că, în opinia lor, deşi Mubarak a venit în Sharm el-Sheikh imediat după ce a demisionat, el s-a îmbarcat la bordul unui avion către Abu Dhabi de unde a plecat spre Germania.

În schimb, oficialii germani neagă zvonurile: „Nu este în Germania şi nici în drum spre Germania. Sunt doar nişte zvonuri. Nu deţinem nicio informaţie despre situaţia lui şi ar trebui să ceară viză pentru a veni aici. Deci, probabil am şti dacă s-ar afla în Germania.”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, potrivit site-ului cbsnews.com citat de adevarul.ro.

________

Ana Giol

Foto: evz.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts