Guvernul va restabili criteriile de acordare a ajutoarelor sociale

Social UBB Radio

Premierul Emil Boc a anunțat că Executivul va restabili criteriile pentru acordarea de ajutoare sociale. În aceste condiții, aproape o sută de mii de oameni ar putea rămâne fără ajutoare sociale în următorii 3 ani.

Executivul pregăteşte criterii mai severe pentru cei care primesc acest ajutor. Guvernanţii vor condiţiona ajutoarele de rezultatele şcolare ale copiilor şi de încercările părinţilor de a-şi găsi o slujbă. Va fi stabilită şi o sumă maximă pe care o familie o poate primi. De asemenea, Guvernul va reduce drastic fondurile acordate pentru plata drepturilor de protecţie şi creştere a copilului sau pentru ajutorarea familiilor cu venituri mici.

“Dacă părinții nu își trimit copiii la școală, aceștia nu vor beneficia de ajutorul social”, a declarat ieri, la Cluj, premierul Emil Boc.

De asemenea, Ministrul Muncii, Ioan Botiș susține că intervenţia statului este necesară:  “Este foarte important modul în care abordăm relaţia dintre sprijinul social şi muncă”. Acesta mai menționează că banii se vor acorda acelor persoane care muncesc şi se va acorda în măsura în care comunitatea se implică în a se dezvolta prin sprijinul, prin munca acelor persoane care primesc venitul minim garantat.

În urma recalculării pensiilor speciale, statul speră să se mărească bugetul României.

__________

Anca Baciu

Foto: observator.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts