Guvernul stabilește soarta salariațiilor din sistemul public

Social UBB Radio

Mii de români din sistemul bugetar vor fi disponibilizațiMembrii Cabinetului Boc vor discuta astăzi despre planul disponibilizărilor pe 2010.

Pe ordinea de zi se mai află probleme precum legea pensiilor, prin intermediul căreia se propune introducerea plăţii contribuţiilor asigurărilor sociale pentru cei care lucrează pe baza contractelor de drepturi de autor.

Sebastian Vlădescu, Ministrul Finanaţelor a anunţat că nu se cunosc încă criteriile pe baza cărora vor fi concediaţi oamenii şi nici numărul de posturi care vor fi desfiinţate. De asemenea acesta a atras atenția asupra faptului că persoanele disponibilizate vor putea beneficia de cursuri de reconversie profesională, care îi vor ajuta să își găsească un alt loc de muncă. Potrivit planului de disponibilizări circa 17.000 de angajaţi vor fi dați afară din Administraţiei şi Internelor, 15.000 din sistemul educaţional şi aproximativ 10.000 din sistemul feroviar. Executivul dorește de asemenea să crească veniturile celor care vor rămâne în sistem. Această decizie ar putea scoate în stradă mii de români care vor protesta împotriva deciziei guvernului.

Cristina Antonescu

Foto:www.mediafax.ro


leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts