Guvernul Boc a aprobat proiectul de buget pe 2010

Politic

Premierul Emil Boc la prima şedinţă a noului său Cabinet Prima şedinţă a noului Cabinet Boc a avut loc în această seară. În cadrul acestei şedinţe s-au adoptat două documente: Proiectul de lege privind bugetul de stat şi Proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010.

La finalul întâlnirii, premierul Emil Boc a declarat că la construcţia proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2010 s-a pornit de la indicatorii macroeconomici negociaţi cu organismele internaţionale.

“Ne propunem pentru anul 2010 să Noul cabinet Boc la prima şedinţă asigurăm o relansare a economiei naţionale, pentru a pregăti consolidarea creşterii economice din anii următori. În consecinţă, în 2010 vom pune accentul pe susţinerea mediului de afaceri, astfel încât să putem proteja şi crea noi locuri de muncă. Suntem convinşi că fără o susţinere eficientă a ceea ce înseamnă mediu de afaceri, investiţii publice masive, nu vom putea avea locuri de muncă, iar dacă nu vom avea locuri de muncă, nu vom avea resursele financiare necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi alocaţiilor financiare ale statului.”, a adăugat Emil Boc.

Guvernul Boc are în vedere păstrarea cotei unice de 16% şi a TVA-ului de 19%, o rată a inflaţiei de 3,7% şi o creştere economică 1,3 %.

Proiectul legii bugetului de stat şi Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi înaintate mâine Parlamentului României.

Mara Rusu

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts