Guvernul a adoptat cadrul normativ pentru Prima casă

Economie Politic

Guvernul a adoptat cadrul normativ pentru 'Prima casă'Executivul a adoptat normele de aplicare pentru restructurarea şi extinderea Programului „Prima Casă”, astfel încât accentul să fie pus pe construcţia de locuinţe noi.

“Concret, cum se aplică: pentru toţi cei care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă gata terminată sau o locuinţă neterminată, la roşu, garanţia guvernamentală este în continuare de 60.000 de euro. Pentru cei care, de la data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii de Guvern, îşi construiesc o locuinţă nouă – deci, obţin o autorizaţie de construcţie după data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern – persoanele fizice individuale vor primi o garanţie de 70.000 de euro. Dacă mai multe persoane, cel puţin un număr de 7, se asociază pentru a-şi construi împreună locuinţe, atunci garanţia guvernamentală este de 75.000 de euro.”, a declarat premierul Emil Boc.

Aceste condiţii vor intra în vigoare odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Mara Rusu

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts