Gripa nouă se extinde

Sănătate

Virusul AH1N1 face ravagii în toată lumea iar bilanțul morților în urma gripei a ajuns la 340 în Uniunea Europeană, potrivit Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În România până în prezent s-au înregistrat peste 724 de cazuri, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății. În plus, numai în ultimele 24 de ore, au fost confirmate încă 20 de îmbolnăviri.

Un caz de infectare cu virusul AH1N1  a apărut și în incinta Primăriei Municipiului Ploiești, unde un angajat a fost internat în această dimineață cu simptome specifice gripei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Ploiești, Alina Necula în urma depistării cazului, trei birouri au fost sigilate iar zece angajați au fost trimiși acasă. De asemenea, după ora 14.00 toată clădirea în care își desfășoară activitatea și Primăria, și Consiliul Județean va fi supusă unei dezinfecții totale. Cu toate acestea, angajații Primăriei afirmă că desfășurarea activităților nu a fost afectată de apariția acestui caz de îmbolnăvire.

În plus,ieri seară premierul Emil Boc a anunțat că vor fi cumpărate din străinătate 500 000 de doze de vaccin contra gripei porcine.Achiziționarea este necesară pentru începerea campaniei de vaccinare la 26 noiembrie.

Claudia Zamfir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts