Grecia paralizată de protestele fermierilor

Internaţional UBB Radio

Punctul de frontieră dintre Gracia și Bulgaria a fost blocată Punctele de trecere la frontiera de nord a Greciei au fost blocate, începând de astăzi, de către fermierii greci protestatari, care încearcă să atragă în acest fel atenția autorităţilor de stat.

Acest anunț a fost făcut astăzi de către reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe (MAE). MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Grecia, să se informeze, înainte de a pleca, în legătură cu posibilitatea trecerii frontierei terestre din nordul Greciei. Ferimierii eleni intenționează de asemenea să blocheze mai multe autostrăzi și puncte de frontieră, lucru care ar duce la paralizare întregii circulații rutiere. Blocaje similare au mai avut loc în anul 2009 şi au durat peste 30 zile, aceste acțiuni de protest au afectat transportul internaţional de mărfuri şi de persoane în zonă.

În momentul de față ambasada României la Atena monitorizează situaţiei de la graniţa de nord a Greciei şi este gata să asigura sprijinul necesar cetăţenilor români, în caz de nevoie.

Cristina Antonescu

Foto: www.realitate.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts