Grădina Cactușilor a revenit la Cluj-Napoca

Din oraş

Clujenii mai au posibilitatea și astăzi, 29 iulie, în Piața Avran Iancu din Cluj-Napoca, să viziteze „Grădina Cactușilor”, locul de unde își și pot achiziționa unul din multele specii de cactuși pe care producătorii le expun.

„Grădina Cactușilor” adună peste 30 de mii de specii de cactus. Fiecare specie are nevoie de îngrijire corectă pentru a putea înflori ca și-n habitatul ei natural. Un cactus poate crește în minimul 10 ani sau chiar și 50 de ani.

„Ceea ce vedeți aici este făcut din pasiunea pentru aceste plante. Este nevoie de îngrijire adecvată. Încerc mereu să le spun cumpărătorilor cum anume să aibă grijă de cactus ca nu cumva planta să moară”.

„Este important să li ofere condițiile necesare: soare o jumătate de zi și iarna să fie ținuți la loc răcoros, 10-15 grade Celsius. Vor fi udați pentru prima dată în perioada de vegetație adică primăvara”, a declarat Teofil Condoros, producător și colecționar de cactuși.

Deși mulți se tem de țepii cactușilor, în ziua de astăzi acestea ajung să fie plante pe care oamenii aleg să le aibă în apartamente și pe care doresc să le oferă ca și cadouri.

„Îmi plac foarte mult, mai ales cei mici! Deși înțeapă, florile pe care unele specii le au sunt extraordinare”, a declarat un cumpărător.

„Este primul cactus pe care-l cumpăr și abia aștept să văd cum va evolua. Știu că au nevoie de condiții”.

„Grădina Cactușilor” se află pentru a doua oară în Cluj-Napoca și este organizată de comunitatea cu același nume, în cadrul Târgului Asociației „Meșterilor Populari” din Cluj-Napoca.

– Cristina Năstasă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts