Google mai aproape de studenţii clujeni

Educaţie Eveniment

Tinerii pasionaţi de marketing şi publicitate online pot urma de astăzi cursurile programului “Online Marketing Academy” lansat de Google România în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Programul-pilot “Online Marketing Academy” constă în 5 cursuri a câte trei ore fiecare ce vor avea loc in perioada 8 noiembrie – 14 decembrie 2012.

Un număr de aproximativ 300 de tineri s-au arătat interesaţi de program şi în final au fost acceptaţi 200. “Am ales să mă implic în acest program deoarece astfel pot fi mai aproape de tot ceea ce înseamnă Google. Mi-am dorit să mă perfecţionez şi într-un alt domeniu, diferit de ceea ce am studiat până acum”, a precizat unul din cursanţi. De asemenea, un altul a afirmat că “îmi plac provocările şi unul din motivele pentru care am ales să mă înscriu este faptul că totul este gratuit.”

“Acest proiect vine ca răspuns pentru interesul crescut al studenţilor faţă mediul online şi faţă de ceea ce înseamnă să îţi dezvolţi un business în mediul online. Ȋn final, studenţii se vor putea familiariza cu instrumentele Google şi le vor putea folosi în promovarea unor site-uri şi poate în dezvoltarea unui business propriu pe viitor”,a precizat Paul Farcaş, cel care se ocupă de coordonarea proiectului la nivelul FSPAC.

La finalul proiectului cei mai harnici 25 dintre studenţi (în funcție de scorul la examen, prezenţa la cursuri și punctajul pentru exercițiul practic) vor fi premiați cu câte o tabletă cu sistem de operare Android.

După faza de pilot din acest trimestru se vrea continuarea acestui program în 2013, iar studenții care au trecut examenul să aibă acces din ianuarie la cursurile avansate, în urma absolvirii cărora vor primi certificarea Google AdWords, cea mai cunoscută “emblem” din domeniul publicității online, și care mai apoi o pot folosi fie pentru a fi angajați în agențiile de advertising online de top din țară sau străinatate, fie în deschiderea propriei agenții.

__________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts