„Google Classroom”- subiectul cel mai căutat de români pe Google în săptămâna 26 aprilie – 3 mai 2020

Tech UBB Radio

Aplicația Google Classroom pentru cursuri online a fost căutarea cea mai populară pe Internet în săptămâna 26 aprilie – 3 mai 2020. Pe lângă aplicația care servește ca instrument de predare și învățare, în topul preferințelor românilor se mai situează: aplicația WhatsApp, aplicația Zoom, ziua de 1 Mai și liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Nivelul de interes pentru cele cinci subiecte, cele mai căutate de români au fost ilustrate printr-un grafic, fiecare subiect fiind reprezentat de o culoare distinctă.

  • Notă: Verde – Google Classroom; Mov – WhatsApp; Albastru – Aplicația Zoom; Galben – 1 Mai; Roșu – Kim Jong-Un.

În topul căutărilor rămân aplicațiile care servesc ca modalitate de predare folosită de profesori pentru elevi. Dacă în săptămâna precedentă aplicația Zoom a ocupat locul fruntaș în căutările românilor, de această dată, Google Classroom ocupă prima poziție. Aplicația online pune la dispoziția utilizatorilor, elevi și profesori, o comunicare în timp real, dar permite și accesul părinților. Este aplicația lansată de Google în anul 2014, iar astăzi este folosită de peste 20 de milioane de profesori și elevi din lumea întreagă, conform Google.

Statisticile arată ca cele mai mare interes pentru această aplicație în ultimele 7 zile le-au avut următoarele județe: Ialomița, Călărași, Bacău, Suceava, Brăila.

Aplicația WhatsApp își păstrează locul în topul subiectelor căutate de români în ultima perioadă. Aplicația a făcut recent un anunț în care a comunicat că va pune la dispoziţia utilizatorilor săi apeluri video cu până la 8 participanţi, limita precedentă fiind de 4 persoane. La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, aşa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp, scrie compania într-un comunicat.

Interesul cel mai ridicat l-au prezentat județele: Buzău, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș și Brașov, subiectele cele mai frecvente fiind: „descărcare WhatsApp gratuit” sau „WhatsApp pentru laptop”.

Zoom, aplicația cea mai populară în urmă cu o săptămână coboară două poziții. Un posibil motiv ar putea fi anunțul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) care a avertizat, la începutul lunii aprilie, că aplicația prezintă o serie de vulnerabilități și funcții ascunse care pot pune în pericol securitatea datelor utilizatorului. Totuși, rămâne printre aplicațiile cele mai descărcate cu toate că nu respectă rețeta tradițională pentru o rețea de socializare, fiind un serviciu de videoconferințe. Zoom are acum mai multe descărcări decât Snapchat sau Tiktok, scrie CNN.

Județele precum Olt, Dâmbovița, Iași, Bacău și Buzău au înregistrat în această săptămână cele mai multe căutări.

Dat fiind fapul că am intrat în luna mai, atenția s-a îndreptat spre ziua de „1 Mai”. Căutările cele mai frecvente s-au referit la: „restricții 1mai”, „urări de 1 mai” sau programul de funcționare al supermarket-urilor. Municipiul București, jud. Prahova, jud. Constanța, jud. Ilfov și jud. Brașov au acordat interesul cel mai ridicat pentru aceste căutări.

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un se clasifică în top 5 în această săptămână printre căutările cetățenilor români. Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean, deoarece în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider. Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong-un este „viu şi sănătos”, acesta făcându-și apariția vineri, 1 mai la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, informează agenţia de ştiri KCNA.

Acest subiect a fost accesat predominant de județele: Tulcea, Alba, Brașov, Caraș-Severin, dar și Teleorman.

Sursa: Rawpixel

Ioana Cheșu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts