George Motoi va primi Premiul pentru Întreaga Activitate la TIFF 2011

Din oraş Divertisment

La ediția cu numărul zece a Festivalului de Film Internațional Transilvania (TIFF), va fi omagiat George Motoi, unul dintre cei mai remarcabili și cunoscuți actori români de teatru și film din ultima jumătate de secol. Premiul pentru Întreaga Activitate la TIFF 2011, va fi acordat unei personalități din cinematografia autohtonă.

George Motoi este absolvent al Institutului de Artă Teatreală și Cinematografică. Este unul dintre cei mai apreciați artiști români, a cărui activitate se întinde pe parcursul a 50 de ani. În tot acest timp, artistul a jucat în numeroase piese de teatru, filme de cinema și producții Tv. De asemenea, acesta a fost remarcat și ca regiyor de teatru.

A jucat pe scene importante din Buzău și Cluj, mai apoi ajungând pe scena Teatrului Național din București. Printre cele mai reprezentative piese în care Motoi a jucat se numără A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Pescărușul de  A.P Cehoz sau Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, dar și altele.

Pe lângă Premiul pentru Întreaga Activitate, George Motoi va fi omagiat la TIFF 2011 și prin proiecția specială a filmului Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu, programată pentru 11 iunie, la Cinema Arta.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

___________

Baciu Anca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts