Geoană și Băsescu își joacă ultima carte

Politic

Confgeoana-basescu-604runtatea decisivă dintre cei doi candidați la președinție va avea loc în această seară, la Palatul Parlamentului cu începere de la ora 19.10. Dezbaterea electorală dintre candidatul susţinut de PD-L, Traian Băsescu și liderul Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, va dura aproximativ două ore şi jumătate. Ca și cu ocazia primei dezbateri, discuția va fi moderată de jurnalistul Robert Turcescu.

Cele 10 teme de discuție sunt:

1. Politica externă (cu privire la Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Rusia şi Republica Moldova)

2. Securitate naţională

3. Economie, finanţe, criză economică

4. Mediul de afaceri

5. Justiţie

6. Reforma constituţională

7. Protecţia socială

8. Educaţie (tineri)

9. Sănătate

10.Dezvoltarea satului

Primul care va intra în dezbatere va fi Mircea Geoană, urmat de Traian Băsescu. Dezbaterea din această seară va fi similară cu cea din turul I. În prima secțiune fiecare candidat trebuie să susțină un discurs de câte cinci minute în care va prezenta proiectele care urmează să le implementeze în cazul în care va ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

A doua parte a discuției va dura 15 minute și se va concretiza într-o discuție cu privire la Parlament şi Guvern. Următoarea secţiune va cuprinde dezbaterea pe cele zece teme menționate mai sus. În cadrul acestei secțiuni, fiecare candidat va adresa oponentului său două întrebări referitoare la respective temă.

După această rundă vor urma întrebările din partea presei şi ONG-urilor. Dezbaterea se va încheia cu discursul final. Fiecare candidat va avea dreptul la 40 de susţinători prezenţi în platou.

Cristina Antonescu

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts