Gazul va fi mai scump din aprilie

Administraţie UBB Radio

Prețul de livrare a gazului va fi mai scumpPrețul gazelor naturale ar putea crește din luna aprilie a acestui an, anunțul a fost făcut ieri de către secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban, citat de NewsIn.

Creșterea prețului se datorează necesității ca operatorii din domeniu să își acopere costurile, dar și pentru că România trebuie să alinieze prețul gazelor la cel din tarile Uniunii Europene. “Procentul va fi stabilit în funcție de acoperirea costurilor. Vor fi verificate toate costurile și solicitările operatorilor din domeniu. Prețul ar putea crește și pentru că România trebuie să își alinieze prețul gazelor la cel din afara, iar Comisia Europeana vrea totodata să liberalizăm prețul gazelor”, a precizat Tudor Serban.
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), instituția care se ocupă de stabilirea prețul energiei și al gazelor livrate, nu a anunțat schimbare prețului de livrare a gazelor naturale.

Reprezentanții Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri vor discuta astăzi cu cele două companii care importa gaze pentru România de la Gazprom, Wintershall și Conef.

Cristina Antonescu

Foto:www.europafm.ro


leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts