Galileo şi universul cărţilor sale

Din oraş Educaţie

Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, a găzduit, astăzi, un documentar susţinut de Antonia Ida Fontana, directoarea Bibliotecii Naţionale Centrale din Florenţa.

Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, a găzduit, astăzi, un documentar susţinut de  Antonia Ida Fontana, directoarea Bibliotecii Naţionale Centrale din FlorenţaDiscuţiile din cadrul întâlnirii l-au avut ca subiect principal pe Galileo Galilei. Astfel, viaţa omului de ştiinţă a fost prezentată de către Fontana nu doar prin cuvinte ci şi prin imagini. Au fost remarcate realizările astrologului printre care: sateliţii planetei Jupiter care poartă numele de „Medicea Sidera” şi descoperirea unui centru de gravitaţie în afara Pământului.

Pasiunea pentru citit a omului de ştiinţă a adus în prim plan biblioteca acestuia, care acoperă o mulţime de domenii precum: filosofia, matematica, astrologia şi arhitectura. Pentru a păstra limba italiană cât mai pură, Galileo Galilei a înfiinţat Crusca Academia. Mai mult, astrologul a creat un dicţionar ştiinţific care este folosit şi astăzi.

Emilian Man

Foto: Ilinca Coman

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts