Galactoria – 10 zile de festival la Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Absolvenții Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au dat startul astăzi, 27 mai, festivalului Galactoria în cadrul căruia își vor prezenta munca din perioada de studenție prin diverse spectacole.

În perioada 27 mai – 5 iunie, generația care finalizează studiile în acest an vor pune în scenă peste 20 de spectacole și concerte.

Festivalul se află anul acesta la a XVI-a ediție, iar tema pe care se concentrează este BazArt.

„Un bazar artistic cu caracteristicile lui tradiționale (punem la dispoziția oricărui doritor produse artistice teatrale variate, diferențiate de specificitatea fiecărui student), dar reactualizat de noua generație, flexibilă, disponibilă și să primească şi să ofere. Bazarul devine astfel un spațiu liber, viu colorat, aglomerat, în care fiecare își poate găsi ceva pe placul lui”, transmit organizatorii.

 Absolvenții își propun să aducă în atenția publicului principalele producții ale secțiilor de Actorie, Regie și Teatrologie de la ambele linii de studiu, respectiv română și maghiară. Sunt așteptate nume mari ale teatrului românesc, pentru a putea vedea cum au evoluat studenții în cei trei ani de facultate.

Proiect inițiat în anul 2004 din necesitatea de a răspunde realității tot mai dure de pe piața locurilor de muncă din domeniul artistic și de a oferi o șansă de angajare tinerilor absolvenți.

Evenimentul este unic în spațiul universitar românesc și le oferă absolvenților perspective pentru viitoarele lor cariere. Galactoria pune față în față viitorii actori și regizori cu potențialii angajatori: directori de teatre, directori de case de producție, regizori, critici, etc.

– Material realizat de Barteș Dan Alexandru / Sursa fotografiei: flickr.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts