Gala Presei Clujene 2016 și-a desemnat câștigătorii

UBB Radio

appc4

În săptămâna în care, pe întregul glob, este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei, Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj a premiat sâmbătă seara cei mai buni jurnaliști. Au fost acordate premii pentru patru categorii: Interviu, Opinie, Reportaj/Feature și Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism. De asemenea, s-au acordat trei premii speciale (Premiul special pentru anchetă – acordat de E.ON Gaz, Premiul special pentru reportaj cultural – acordat de TIFF, Premiul special pentru analiză economică – acordat de Farmec) și două premii oferite de Ambasada Germaniei.

,,Să faci jurnalism de calitate în România anului 2016 este foarte greu și costisitor. Cred însă că este mult mai costisitor pentru noi, cetățenii acestei țări, să nu avem o presă de calitate. Doresc să mulțumesc partenerilor APPC pentru că au înțeles acest lucru și au ales să sprijine demersul nostru de promovare a excelenței în domeniu”, a declarat Remus Florescu, președintele APPC.

La categoria ,,Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism” câștigătoare a fost Loredana Bertișan, studentă în anul II la Departamentul de Jurnalism, FSPAC, UBB, pentru reportajul ,,Culții și desculții. În Iara, viață la mâna a doua”, realizat împreună cu fotoreporterul Saul Pop.

appc3

,,Le mulțumesc celor care au decis ca eu să primesc acest premiu deoarece este cea mai frumoasă confirmare că este bine ce fac. Prin reportajul nostru, pentru că aici a fost vorba de muncă de echipă alături de fotoreporterul cu care am lucrat cot la cot, am încercat să spunem ce alții voiau să ascundă și asta cred că este cea mai mare realizare. Iubesc presa, chiar și în peisajul autohton care nu este prea optimist și așa cum Andrei Crăciun spunea, nu-mi pot imagina a doua zi de după Apocalipsă fără un ziar care să relateze ce s-a întâmplat.”, a declarat aceasta.

appc2

Gala Presei Clujene 2016- câștigători

Cel mai bun interviu:

Premiul III
Codruța Simina pentru “Familia e fericită când părinții se bucură de copiii lor în loc să-și imagineze alții”

Premiul II
Bianca Felseghi pentru „Istoria poetului pentru care America a negociat cu Ceaușescu”

Premiul I
Cristina Beligăr pentru „Vocea unei românce de Pulitzer: Rukmini Maria Callimachi”

Cel mai bun reportaj:

Premiul III

Ruxandra Hurezean pentru “Viața mâinilor negre”

Premiul II

Bianca Felseghi pentru „Reţeaua moştenitorilor de castele din Transilvania”

Premiul I

Ruxandra Hurezean pentru „Lebăda neagră din carnea omului”

Cel mai bun articol de opinie:

Premiul III
Cătălin Bogdan pentru „Omorul serafic”

Premiul II
Emanuel Ungureanu pentru „Niciun clujean n-a iesit în stradă împotriva abuzurilor învățătoarei de la Sigismund Toduță! Și o perspectivă despre cazul Bodnariu”

Premiul I
Doru Pop pentru „Cât de europeană este Europa noastră?”

Cel mai bun articol scris de un student la JurnalismLoredana Bertișan pentru ,,Culții și desculții. În Iara, viață la mâna a doua”

Premiul special pentru anchetă: Bianca Felseghi pentru articolul “Cartelul din Carpați”

Premiul special pentru reportaj cultural: Codruța Simina pentru articolul „Academicianul Nicolae Breban: <<Și astfel am ajuns la mine însumi>>”

Premiul special pentru analiză economică:  Bogdan Stanciu pentru articolul “România și mutația DRD4-7R”

appc1

-Alexandra Enășoaie / Sursa foto: Saul Pop

 

 

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts