Furnizorii de servicii din domeniul telecomunicațiilor nu doresc amânarea plății utilităților timp de 3 luni

Tech UBB Radio

Amânarea plății abonamentelor serviciilor de televiziune, internet și telefonie, poate afecta buna funcționare a rețelelor.

Asociațiile ce furnizează servicii de internet, telefonie și televiziune nu sunt de acord cu amânarea plății abonamentelor pe o perioadă de 3 luni. Această nemulțumire vine ca urmare a proiectului de lege depus în Parlament și înaintat Președintelui României, Klaus Iohannis, spre promulgare. Asociația Națională a Internet Service Providerilor din România (ANISP) și Asociația INTERLAN au formulat o scrisoare deschisă ce este adresată Șefului Statului și președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Potrivit G4Media.ro, acești furnizori de servicii pot întâmpina dificultăți de funcționare în lipsa fondurilor care, în mare parte, provin din abonamente. În scrisoarea formulată, se arată că prețul unui abonament de internet în România este unul dintre cele mai mici din întreaga lume, valoarea unuia ajungând la aproximativ 40 de lei/lună.

„Dorim, de asemenea, să arătăm că marja de profit în domeniul comunicațiilor electronice este una extrem de redusă, ce nu depășește 9% din valoarea totală a abonamentului, restul reprezentându-l costurile de operare, colocare şi tranzit, mentenanța rețelelor şi echipamentelor, chiriile pentru infrastructură, costurile cu plata utilităților (energia electrică) şi salariile.” afirmă cele două asociații în scrisoarea deschisă, publicată pe comunicate.wall-street.ro și distribuită pe pagina de Facebook a Asociației Interlan.

Sursa: Media-max

Ionuț Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts