Fundiță umană în Piața Mihai Viteazul [Audio]

Eveniment Sănătate

Voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj au format astăzi o fundița umană asemeni simbolului internațional al luptei anti-SIDA. Activitatea face parte din proiectul 3S al OSM. Pe langă fundița roșie de 65 de metri, au fost lanste baloane cu heliu și au fost împărțite pliante informative și prezervative.

Astăzi, în Piața Mihai Viteazul, se formează o fundiță umană – voluntarii, îmbrăcați în roșu și ținând în mâini un material de 65 de metri vor forma fundița, care este simbolul luptei. Vom lansa 50 de baloane cu heliu, cu speranța că vom fi observați și vom informa cât mai multă lume.”, declară Andra Ionescu, organizatoarea evenimentului.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/12/Andra-Ionescu.mp3|titles=Andra Ionescu]

 Campania a început cu o informare în căminele studențești, prin împărțirea de pliante și prezervative și s-a continuat cu o strângere de fonduri pentru copii infectați cu virusul HIV. Cu bani strânși studenți vor cumpăra cadouri pentru micuți. O petrecere va incheia evenimentul,  iar toți banii de pe intrare vor merge tot la acești copii. Pe lângă acțiunea caritabilă, scopul campaniei este informarea populației despre sănătatea sexuală, inclusiv metode contraceptive și virusul HIV.

______________

Anca Scutelnicu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts