Frontiera liberă scapă străinul de amendă

Administraţie Economie

 În timp ce românii trebuie să îşi achite amenzile aplicate pentru parcările neregulamentare, cetăţenii străini din comunitatea europeană se pot sustrage de la plata amenziiAderarea României la Uniunea Europeană i-a scutit pe şoferii străini de amendă pentru parcarea neregulamentară.

În timp ce românii trebuie să îşi achite amenzile aplicate pentru parcările neregulamentare, cetăţenii străini din comunitatea europeană se pot sustrage de la plata amenzii. Astfel, cei care îşi parchează maşinile pe o trecere de pietoni, în faţa unui semafor  sau pe trotuar, pot pleca liniştiţi din ţară doar cu acea hârtie pur birocratică.

“Valoarea amenzilor mai mici de 1500 de euro, nu pot fi urmărite dacă cei care au realizat contravenţia sunt în comunitatea europeană, pentru că nu mai avem frontiere. Pentru ceilalţi, din ţările cu care avem frontieră, înainte de a trece sunt obligaţi să îşi plătească amenda”, explică purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian. Pentru amenzile care depăşesc suma de 1500 de euro sunt trimise înştiinţări în ţara de origine, iar şoferii se supun legislaţiei din ţara respectivă.

Achitarea amenzii sau sechestru pe bunuri

În ceea ce îi priveşte pe proprietarii români de maşini, acelaşi purtător de cuvânt declară: ” proprietarul din România este somat şi dacă nu reacţionează în 15 zile şi nu îşi plăteşte somaţia se încep procedurile conform Codului Fiscal, poprire pe venituri, sechestru, în vederea recuperării debitului”.

Simona Sauca

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts