Fritz Schaefer III, Doctor Honoris Causa al UBB

Educaţie UBB Radio

Universitatea Babeş-Bolyai a acordat, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Fritz Schaefer III (foto dr.), din cadrul Universităţii Georgia.

Universitatea Babeş-Bolyai a acordat, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Fritz Schaefer III (foto dr), din cadrul Universităţii GeorgiaAcesta este membru al Academiei Internaţionale de Ştiinţe Moleculare Cuantice şi a deţinut conducerea Asociaţiei Mondiale a Chimiştilor de Orientare Teoretică. La festivitate au luat parte personalităţi din domeniul chimiei atât din ţară cât şi din străinătate.

“Ca întotdeauna, acordarea unui titlu de Doctor Honoris Causa unei mari personalităţi ştiinţifice contribuie la vizibilitatea universităţii şi a prestigiului universităţii. E pe de-o parte o recunoaştere a meritelor deosebite şi a performanţelor unui om de ştiinţă şi, în acelaşi timp, o recunoaştere din partea acelui om de ştiinţă că Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj este o instituţie respectabilă care merită să fie onorată prin acceptarea unui asemenea titlu”, a declarat Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române.

Activitatea profesorului Fritz Schaefer III s-a materializat prin publicarea, în Statele Unite sau Europa, a peste 1200 de lucrări ştiinţifice.

Ana Margareta Pop
Foto: Adriana Avram

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts