Franța lansează o nouă aplicație pentru supravegherea virusului COVID-19

Tech UBB Radio

Statul francez susține o nouă aplicație denumită ,,StopCOVID”, iar testarea acesteia va începe pe data de 11 mai. Aplicația are drept scop urmărirea contactelor persoanelor infectate cu coronavirus, a anunțat duminică Ministerul Afacerilor Digitale.

Multe țări din Europa, printre care și Franța, au optat pentru varianta Bluetooth, mai exact a aproprierii între dispozitivele mobile, înlăturând alternativa de utilizare a datelor de localizare, metodă folosită de unele țări din Asia.

Cedric O, ministrul Afacerilor Digitale, a prezentat aplicația drept un element de bază al strategiei Franței pentru prevenirea răspândirii coronavirusului:

,,Nu este nimic magic legat de această aplicație, dar nu este nici o cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate”, a declarat ministrul pe platforma online Medium, conform Reuters

Țările grăbesc dezvoltarea unor aplicații pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze alte persoane și pentru a ajuta la izolarea celor care sunt purtători și ar putea răspândi boala.

De asemenea, optarea Franței pentru o abordare centralizată, cere în mod expres companiei Apple să modifice setările iPhone-urilor.

Sursa: Unsplash

Adina Chiriac

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts