FOTOREPORTAJ: ProEtnica 2018, festivalul care unește minoritățile

Cultură

Timp de cinci zile, sighișorenii și turiștii s-au putut bucura de a 16-a ediție a Festivalului Interetnic ProEtnica, eveniment desfășurat în perioada 22-26 august în Piața Cetății din Sighișoara.

Sute de artiști ai diverselor minorități au urcat pe scena festivalului, fiecare seară terminându-se cu un concert al unui artist consacrat. Astfel, publicul s-a bucurat de prezența Maiei Morgenstern și Recital Bucharest Klezmer Band, de trupa Eztan, de Fanfara din Cozmești, de Farfarello alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, ori de Dana Aron.

Cei interesați de colocvii și dezbateri au putut alege subiecte legate de promovarea minorităților și de pacea necesară într-o comunitate, printre altele.

De asemenea, au existat și standuri ale organizațiilor participante, cum ar fi Asociația Liga Albanezilor din România, Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul mozaic, Uniunea Armenilor din România și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România.

Timp de cinci zile, pe scena festivalului, etnici albanezi, germani, polonezi, armeni, greci, romi, bulgari, italieni, ruși lipoveni, slovaci, tătari, cehi, macedoneni, turci, croați, maghiari, evrei, ucraineni, ruteni, sârbi și români s-au desfășurat în forță, însumând 600 de invitați.

Ediția din acest an a fost una specială, publicul beneficiind de o zi în plus de festival, după ce în anii trecuți acesta se întindea pe patru zile.

Realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts