FOTO | Tiberiu Nicolae Potra, un antreprenor în Bologa

Cultură

În inima Transilvaniei, la poalele Muntelui Vlădeasa, în comuna Poieni se află satul Bologa. Sat în care numele de familie al majorității locuitorilor este Potra iar faima zonei este păstrată de castrum antic roman, numit Resculum și de o fortăreață, menționată pentru timp de mai multe secole ca Sebesvár. Ai crede că poveștile au dispărut odată cu plecarea majorității populației la muncă în străinătate. În drumul spre centrul satului, am întâlnit-o pe doamna Valentina Potra. Aceasta mi-a povestit despre faptul că se construiește o fabrică pentru prelucrarea ciupercilor și a fructelor de pădure.

Astfel l-am cunoscut pe domnul Tiberiu Nicolae Potra, inițiatorul fabricii de producție alimentară din Bologa. Acesta a fost plecat în Spania 14 ani, unde a lucrat ca văcar la o fermă de vaci sălbatice. Mi-a mărturisit că ar fi construit acestă fabrică în urmă cu 20 de ani, însă situația din tară după 1989 nu i-a permis acest lucru.

„M-am întors în Bologa pentru că aici m-am născut. Plecarea mea în Spania m-a ajutat să văd lucrurile în ansamblu. Așa am învățat să mă adaptez la ce am avut.”

– Alexandra Arboreanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts