FOTO | Târgul de carte Gaudeamus

Cultură Din oraş

A XIX-a ediție a târgului de carte Gaudeamus, unul dintre cele mai  îndrăgite târguri de carte din România organizat de  Radio România a revenit la Cluj-Napoca. Ediția din acest an este o ediție specială care se va desfășura într-un context aniversar cu ocazia Centenarului României, dar și cei 90 de ani de existență a Radio România.

Cel mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi o serie de evenimente pentru toate gusturile. În cadrul târgului Gaudeamus sunt prezente peste 70 de edituri din toată țara, de la cele mari Young Art, Humanitas, Nemira, Corint, la cele clujene U.B.B. Cluj – Presa Universitară Clujeană, Casa Cărţii de Ştiinţă, Renașterea.

Vizitatorii vor avea acces la cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă și totodată la o colecție de volume având ca temă evenimentele istorice care au culminat cu Marea Unire.

Târgul Gaudeamus oferă o gamă largă de cărți pentru toate categoriile de vârstă, de la cei mici, la cei vârsnici.

Pe lângă cărți târgul oferă și o multitudine de discuri vinil, CD-uri, DVD-uri cu muzică din toate genurile de muzică cum ar fi: simfonică, rock, dar și diferite obiecte pentru iubitorii de carte, cum ar fi: căni sau ceaiuri.

Pe parcursul târgului vor avea loc peste 90 de evenimente precum:

  • lansări şi prezentări de carte, dezbateri, întâlniri cu scriitorii și sesiuni de autografe și momente artistice;
  • campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”;
  • proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”;
  • concursuri pentru public: Tombola GAUDEAMUS şi Miss Lectura.

Târgul de carte Gaudeamus poate fi vizitat după următorul program: joi– sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00.

– Text&foto: Andreea Dragomir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts