FOTO | Parcul Central din Cluj-Napoca, o oază de liniște

Din oraş

Timpul liber reprezintă momentul în care fiecare dintre noi ar trebui să se ocupe de activitățile sale personale după bunul plac. În societatea actuală este destul de dificil să separi activitatea profesională de cea personală, însă atunci când ai timp liber încerci să îl petreci într-un mod cât mai productiv și anume făcând activități care te fac să te simți bine.

Parcul Central ,,Simion Barnuțiu” din Cluj-Napoca este o adevarată oază de liniște și de relaxare pentru clujeni, dar și unul dintre principalele obiectivele turistice din Cluj-Napoca.

Parcul Central din Cluj-Napoca a devenit pentru tot  mai mulți clujeni locul perfect pentru relaxare și distracție. Acesta nu este doar un parc simplu sau plictisitor, unde singurul lucru pe care îl poți face este o mică plimbare. Parcul Central reprezintă locul unde natura prinde viață, zgomotele orașului pierzându-se cu ficare pas făcut pe aleile parcului.

Fie că este weekend sau o oricare altă zi din timpul săptămânii, clujenii aleg să-și petreacă măcar o oră în Parcul Central. Mulți aleg să își petreacă timpul liber în parc datorită liniștii, dar și datorită activităților care au loc în fiecare lună. Clujenii își pot alege ce fel de activități să desfăsoare în parc, de la plimbarea cu bicicletele, plimbarea cu bărcuțele, la petrecerea timpului într-un hamac alături de prieteni.

Parcul Central este potrivit pentru toate categoriile de vârstă. Pentru copii parcul reprezintă un spațiu nelimitat de joacă, un loc nou care trebuie descoperit, un loc unde aventura și distracția îi așteaptă la fiecare colț.

Cei vârstnici se bucură de liniștea parcului, dar totuși o plimbare nu este suficientă. Mulți aleg să facă mai multă mișcare în zona aparatelor pentru sport sau să se joace cu prietenii sau cu adolescenții diferite jocuri, precum: șah, tabele sau multe altele.

Totodată, mulți aleg parcul pentru a sta și a admira peisajele parcului.

Orașul Cluj-Napoca are numeroase zone verzi, însă Parcul Central rămâne probabil unul dintre cele ma iubite parcuri ale orașului, dar și cele mai vizitate.

– Material realizat de Andreea Dragomir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts