FOTO | Festivalul Internațional de Teatru la Turda

Cultură

Festivalul Internațional de Teatru, care aduce artiști din întreaga lume, se va desfășura în perioada 27 iunie – 7 iulie, la Turda.

Orașul Turda va deveni, timp de 10 zile, un centru cultural dedicat artei. Vor exista peste 100 de evenimente, cu artiști din țară, dar și din Italia, Spania, Argentina, Mexic și Australia, care vor fi prezentate în 15 locații din oraș și din împrejurimi.

Anul acesta vor participa la festival  mari nume ale scenei românești – Dorel Vișan, Emil Boroghină, Marius Bodochi,Tania Popa, Monica Davidescu, Irina Movilă dar și mari teatre din țară: Teatrul Național Marin Sorescu – Craiova, Teatrul Regina Maria – Oradea, Teatrul de Nord – Satu Mare, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Elvira Godeanu – Târgu Jiu și multe altele. Din străinătate  compania teatrală Teatro dei Venti (Italia) care se află la cea de a treia ediție în festival. Alți artiști ce vor participa sunt: Fără Zahăr, Straight From the Bottle, Radu Nechifor&Friends.

“#libertatea de a alege/#freedom of choice” este tema aleasă pentru 2019. Tema oferă posibilitatea de a ne depăși limitele impuse de societate și de a găsi noi forme spre actul artistic.

Organizatorul festivalului  este Teatrul Aureliu Manea, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Turda. Festivalul are 3 secțiuni – secțiunea IN, secțiunea FRINGE Festival (OFF), secțiunea Universități.

– Material realizat de Iustina Mălaicu

Material realizat de Malaicu Iustina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts