FOTO | Cercetașii au dat startul primăverii

Cultură Din oraş

Cercetașii din Cluj dau startul primăverii printr-o„ chităreală” plină de cântec și voie bună. „Chităreala” așa cum numesc cercetașii, este un eveniment în cadrul căruia toți cei care iubesc muzica împreună cu cercetașii cântă, atât vocal cât și instrumental, însă așa cum se înțelege și din nume, chitările au fost vedetele serii.

Cercetașii  clujeni au organizat  „Chităreala de primăvară” la Scout House, o anticafenea susținută de cercetași, locul unde aceștia îsi derulează o bună parte din activități și, totodată, locul unde toată lumea poate să îsi petreacă timpul, indiferent dacă fac parte sau nu din Organizația Națională Cercetașii României.

Astfel, în data de 7 martie 2018, cercetașii s-au adunat și au cântat timp de trei ore, atmosfera fiind una plină de energie și, bineînțeles, mult cântec. Au fost interpretate diverse piese, atât cele ale artiștilor români, cât și ale celor internaționali, hit-uri ce au reușit să rămână în inimile și memoria oamenilor, de-a lungul timpului, dar și piese noi aflate în trending la nivel internațional.

Intrarea la eveniment s-a facut pe baza unei contribuții de 15 lei , achitată la intrare. Cei care doreau să cânte intrumental, alături de cercetașii organizatori care de ani întregi bucură oamenii cu vocea lor, au avut intrarea gratuită pe baza unei preînscrieri.

Unul dintre starurile serii a fost Andreea Staicu, cercetaș de șapte ani, studentă la medicină, dar cu înclinații artistice, cântând la chitară și vocal, în timpul liber.

„Muzica și cercetășia merg mână în mână, muzica e o unealtă  prin care putem face educație non-formală cu cei mici astfel noi educându-i prin muzică și despre muzică ajutăm la dezvoltarea lor, fiindcă în ziua de astăzi copii sunt expuși la o plajă muzicală nesănotoasă. Iar pentru că cercetășie fără foc de tabără și chitară nu există,  am organizat a treia ediție a serii de chitară și e o seară în care încercăm să aducem aici, în Scout House,  spiritul acela din camp, din jurul focului de tabără”.

Realizat de Salahoru Flavia-Diana

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts