FMI va acorda României un nou sprijin de 2,45 miliarde euro

Economie UBB Radio

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat eliberarea următoarelor două tranşe, stipulate în cadrul acordului stand-by cu Romania. Suma la care se ridică cele două tranşe ale împrumutului este de aproximativ 2,45 miliarde euro.

După evaluarea situaţiei economice din România, oficialii FMI au declarat că sectorul financiar din ţara noastră continuă să facă faţă crizei, în ciuda faptului că se înregistrează o creştere a creditelor neperformante. În urma şedintei board-ului FMI, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, John Lipsky, oficial al institutiei, a declarat: “Implementarea masurilor a fost consistentă, în ciuda mediului economic şi politic dificil. România se confruntă cu provocări fiscale majore. Deficitul trebuie redus, pentru a îndeplini criteriile de acces la zona euro. Ţinta

de deficit pentru anul 2010 se plaseaza într-un punct de echilibru între situaţia economică încă precară şi obiectivele de consolidare pe termen mediu şi lung”.

Cele două tranşe pe care le va primi România ridica totalul sumelor eliberate de FMI în cadrul acordului stand-by la aproximativ 9,32 miliarde euro.

Cristina Antonescu

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts