Florin Piersic și 80 de ani de poveste

Eveniment Social

Cinema-Florin-Piersic

Florin Piersic, considerat și cel mai tânăr suflet al cinematografiei românești, își va sărbători cei 80 de ani de viață alături de publicul clujean, la cinematograful care-i poartă numele.

Spectatorii clujeni vor putea participa la un regal cinematografic, regal care va dura două zile. Marți, 26 ianuarie 2016, spectatorii pot urmări proiecția unuia dintre cele mai bune filme ale actorului: „Parașutiștii”. Acest film este unul de acțiune, din 1972, fiind regizat de Dinu Cocea, avându-i pe Dana Comnea și Florin Piersic în rolurile principale. În deschiderea evenimentului, maestrul va prezenta filmul și va sta de vorbă cu spectatorii. Prețul biletului va fi de 15 RON.

Sărbătorirea marelui actor va continua și a doua zi, pe data de 27 ianuarie 2016, în aceeași incintă, Cinema Florin Piersic, cu difuzarea altor trei filme. Acestea au fost alese din vasta sa filmografie care numără nu mai puțin de 80 de producții cinematografice. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Așadar, filmele proiectate vor fi: „De-aș fi…Harap Alb” (ora 10:00), „Haiducii lui Șaptecai” (ora 13:00) și „Colierul de turcoaze” (ora 15:30).

Cinematograful oferă spectatorilor posibilitatea de a urmări, în sala de proiecții, transmisiunea directă a spectacolului „Nu-ntreba câți ani am!”, pe care îl va susține la Opera Română din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:30, în seara zilei de 27 ianuarie 2016. Acest eveniment se desfășoară în parteneriat cu Opera Națională Română Cluj Napoca și TVR Cluj. Intrarea va costa 10 RON, iar copiii și pensionarii vor beneficia de intrare gratuită, în limita locurilor disponibile. Accesul în sală se va face începând cu ora 18:00.

Florin  Piersic, născut pe data de 27 ianuarie 1936, este un actor român de teatru și film. A jucat în drame, comedii, tragedii, interpretând figuri istorice și haiduci. Printre cele mai bune filme cu Florin Piersic se numără: „Haiducii lui Șaptecai” (1971), „Săptămâna nebunilor” (1971), „Pintea” (1976), „Drumul oaselor” (1980) și „Trandafirul galben” (1981).

Ungureanu Florina Andra / Sursa foto: fotonicu.wordpress.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts