Finanțare europeană pentru antreprenori și IMM-uri

Eveniment UBB Radio

Prima ediție a  Forumului Interregional al partenerilor SMART+ a fost organizată astăzi de către Consiliul Județean Cluj în vederea inovării IMM-urilor și promovării  cercetării și dezvoltării tehnologice.

Evenimentul SMART+ oferă potențialilor aplicanți oportunitatea de a întâlni parteneri din alte regiuni și de a pregăti împreună propuneri de subproiecte. Referitor la prioritățile de finanțare, acestea cuprind servicii de consultanță pentru IMM-uri, cooperare între acestea sau  managmentul inovației  în companii. Acest proiect reunește mai multe regiuni europene ale căror obiective comune presupun cooperare între IMM-uri și instituțiile de cercetare. Bugetul total alocat subproiectelor este de 1,8 milioane euro, iar bugetul total prevăzut pentru SMART+ este de 4,004,000 Euro. În ceea ce privește orașul nostru, pentru Consiliul Județean Cluj a fost alocată o suma de 450.000 Euro pe perioada 2010-2013.

Printre partenerii acestui proiect se numără  Federația Aragoneză a Municipiilor,Regiunilor și Provinciilor din Spania, Regiunea Leipzig din Germania, Regiunea Malapolska din Polonia, precum și  Regiunea Macedonia de Vest din Grecia.

La acest proiect participă reprezentanți  ai partenerilor SMART+, experți în domeniul inovării și cercetării-dezvoltării tehnologice precum și reprezentanți ai instituțiilor elegibile pentru a depune subproiecte. Beneficiarii acestui proiect sunt instituții publice sau organisme de drept public.  Aragon, Saxonia sau Cluj sunt doar câteva din regiunile partenere din cadrul proiectului.

____________

Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts