Filarmonica Transilvania dă startul noului an în stil mare

Cultură UBB Radio

pianistul Freddy Kempf                   Clujenii sunt invitați astăzi, la „Concertul de Anul Nou”, susținut de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania  la Casa de Cultură a Studenților cu începere de la ora 19.

„Concertul de Anul Nou„ este unul cu tradiție ce s-a desfășurat și anul trecut la aceeași dată. Acesta se va defașura sub bagheta dirijorului Ladislau Horvath (Italia). În ceea ce privește repertoriul va fi unul variat :„ va fi interpretată o uvertură de Rossini si o piesă orchestrală, singura piesă orchestrală scrisă de Verdi și sunt și câteva surprize” a declarat Directorul Filarmonicii de Stat Transilvania, Marius Tabacu.

Un eveniment special îl constituie spectacolul pianistului de renume mondial, Freddy Kempf, ce va veni la Cluj pe data de 15 ianuarie. Spectacolul este cu atât mai special cu cât acesta răspuns invitației  Filarmonicii Transilvania, acceptând un onorariu de 20 de ori mai mic decât cel normal. „Este un foarte bun muzician care are o experiență destul de mare și este agreat de orchestră”, a declat Directorul FST. Sosirea artistului la Cluj ar putea însemna și o șansă ca repertoriul artistic al filarmonicii să ajungă pe marile scene ale lumii.

Biletele se pot cumpăra de la sediul Filarmonicii din Piața Lucian Blaga,nr 1-3 de luni până joi între orele 10-16,vineri între orele 10-14 dar și cu o oră înainte de spectacol. Prețul biletelor este 20 lei preț întreg și 10 lei preț redus.

Gina Vacariu

Raluca Zamisnicu

Foto: www.amazon.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts