”Fii o dulceață de student, dar fără zahăr” – campanie de sănătate publică în UBB

Din oraş Programe UBB Radio

zahar

Echipa ”Health +”, formată din trei studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, organizează în perioada 26-28 mai 2015 o campanie de sănătate publică dulce pe tema consumului excesiv de zahăr în rândul studenților vizând trei facultăți ale universității ”Babeș-Bolyai”.

În cadrul campaniei, studenții de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Drept, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării vor avea posibilitatea să-și testeze gratuit nivelul zahărului din sânge și să primească un feedback referitor la stilul lor alimentar și schimbările pe care ar putea să le facă.

Cristina Clima, Patricia Marian și Nicolae Moldovanu sunt membrii echipei ”Health +”, studenți în anul I ai Facultății de Științe ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice. Misiunea campaniei este de a informa și de a sensibiliza studenții cu privire la modul nesănătos de alimentare și consumul excesiv de zahăr, atât în forma lui brută, cât și ”camuflată” în multiplele produse consumate zilnic.

”Într-o epocă și într-o societate în care diversitatea produselor alimentare este într-o continuă creștere, paradoxal, devine din ce în ce mai dificil să abordezi un mod sănătos de viață. Zahărul este cauza numărul unu pentru bolile ce se leagă de o alimentație nesănătoasă. Zahărul este direct corelat cu obezitatea, boli cardiovasculare, dereglări ale sistemului imunitar, diabet, cancer etc. Această campanie își propune să informeze studenții referitor la riscurile consumului excesiv de zahăr, să ofere alternative și un impuls spre a le urma”,  a declarat Nicolae Moldovanu, membru al echipei ”Health +”.

Campania a demarat prin amplasarea afișelor de teasing în facultăți – imagini cu produsele consumate des de studenți (Coca Cola, Milka, Oreo) și cantitatea de zahăr pe care o acestea o conțin. Întrebarea la care sunt îndemnați să mediteze studenții este una foarte simplă: ”Tu știi cât zahăr consumi?”.

Echipa ”Health +” vine să-ți testeze gratuit glicemia:

26 mai – Facultatea de Drept

27 mai- Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

28 mai- Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

UBBRadioOnline este partener media al acestei campanii. Marți, cei trei inițiatori vor veni în studio-ul UBBRadioOnline, iar în cadrul emisiunii Matinal Diminențial vom afla mai multe detalii despre concept și obiective chiar de la surse.

– Doina Stînă / Sursa fotografiei: www.ea.md

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts