Festivalul Peninsula se întoarce la Târgu-Mures

Cultură Divertisment

Conform Consiliului Judeţean Mureş, festivalul Peninsula se mută din nou la Târgu-Mureş în anul 2014.

PENINSULA

Începând cu anul 2014,  festivalul de muzică Peninsula revine la Targu-Mures. După doar o singură ediţie care a avut loc anul trecut în Cluj-Napoca, se pare că din cauza unor conflicte între organizatori, primarul Emil Boc nu a avut încotro şi a fost nevoit să nu prelungească contractul.

Din cauza unor întâmplări nefericite şi a unei organizări mai puţin profesionale, festivalul care a avut loc în anul 2013 în Cluj, a putut fi considerat un eșec în comparație cu edițiile anterioare. După anularea celor mai importante concerte – Kaiser Chief şi DrafonForce – întâmplările nefericite s-au ţinut lanţ. Programul a fost decalat, artiştii au avut întârzieri semnificative iar numărul fanilor s-a redus la ordinul zecilor. Nemulţumirile nu au întârziat să apară. Artiştii romani care au cântat în cadrul festivalului susţin că li s-au oferit condiţii mizere, altele decât cele semnate în contract şi chiar unora nu li s-a oferit plata pentru concertul susţinut.

După spusele primarului, anul acesta se va organiza sub un alt nume un festival asemănător la Valea Gârbăului, pentru a-i mulţumi pe clujeni. Peninsula va avea loc între 17 şi 20 iulie 2014 la Târgu Mureş, anunţ oferit de site-ul oficial felsziget.ro.

– Elena Crăciun / Sursa fotografiei: http://www.jurnalrock.ro/

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts