Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la a 27-a ediție în Cluj-Napoca

Din oraş UBB Radio

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” va avea loc în perioada 11-12 mai 2017 la Cluj-Napoca.  În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe conferințe, lansări de carte și expoziții culturale.

Prima zi a festivalului începe cu un recital dedicat poetului Lucian Blaga  „Rondul de mai al poeților.” susținut de către moderatorul Daniel Săuca. La eveniment vor participa poeți prezenți în antologia „Poeme pentru Caiete Silvane”.  În a doua parte a zilei, va avea loc Conferința „Lucian Blaga, Publicistica începuturilor” ținută de Mircea Popa. În cadrul acesteia vor fii invitați Andrei Marga, Vasile Muscă și Ilie Rad. Tot în cadrul conferinței vor fii lansate două carți.

Ziua de joi se va încheia cu o altă lansare de carte a autorului George Vulturescu, intitulată „Orbul din poemele luminii”

Ultima zi a festivalului va avea două părți. În prima parte se va ține conferința „Lucian Blaga, între metafizică și retorică” de către Tudor Cătineanu. În cadrul acesteia autorul își va lansa volumul: „Deontologia opiniei între etică și retorică”  Festivalul se va încheia cu un vernisaj intitulat „Salonul de primăvară al scriitorilor” dedicat poetului Lucian Blaga. Expoziția va fii deschisă la Galeriile de artă ale revistei Steaua unde vor participa 13 expozanți.

Tot în aceste zile, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” va organiza o expoziție documentară cu manuscrisele unor poezii originale și ale unor traduceri din lirica universală care aparțin lui Lucian Blaga dar și alte materiale importante aflate în fondul „Colecții speciale, memorie și cunoaștere locală.”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” este organizat de către Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj și Societatea Culturală Lucian Blaga din Cluj-Napoca în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga”. Evenimentul este la cea de-a 27-a ediție.

Miruna Aruxandei/ Sursa fotografiei: uniuneascriitorilor.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts