Festivalul Filmului Francez începe mâine la Cluj

Cultură Din oraş

Aflat la cea de-a 14-a ediţie în România, Festivalul Filmului Francez a devenit o întâlnire aşteptată de cinefilii din toată ţara. Evenimentul își propune promovarea diversității și calității cinematografiei franceze. La acest festival vor fi proiectate atât filme moderne, cât și capodopere ale cinematografiei franceze.

La Cluj acesta se va desfășura în perioada 3-5 decembrie, la cinema Arta. Prima zi a festivalului va debuta cu Săruturi furate începând cu ora 17:00. Acesta este un film în regia lui François Truffaut care urmărește tinerețea agitată a lui Antoine Doinel imediat după terminarea stagiului militar.  De la ora 19:00 filmul documentar Doi din val este povestea unei prietenii dintre doi  mari regizori francezi, Jean-Luc Godard și François Truffaut. Seara se încheie cu filmul SF Alphaville.

Datorită succesului de la festivalurile anterioare, filmele de la această ediție au fost atent selectate de către Boglárka Nagy, responsabilul cu audio-vizualul. “Unul dintre filmele de succes la public și critică de film este LOURDES de Jessica Hausner care o sa fie proiectat sâmbătă la ora 15:00 și dumincă la ora 17:00. Care caută o explicație la cum funcționează miracolele și cum cred oameni în miracole, cum caută soluțiile problemelor lor”, ne-a declarat aceasta.

Filme proiectate în cadrul festivalului vor fi subtitrate în limba română pentru a putea fi accesibile publicului larg.

Noutatea festivalului este filmul documentar Mine, între ață și ac, în care este surprinsă viața unei croitorese care confecționează  toate costumele pentru scena pariziană. Acesta va fi proiectat în premieră în România, pe data de 4 decembrie.

Cinefilii pot viziona filmele din 3 până în 5 decembrie la cinema Arta. Biletele se pot achiziționa de la casieria cinematografului la prețul de 7 lei sau cu reducere pentru studenți, la prețul de 5 lei.

___________

Maria Ghere

Foto : Alina Crețu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts