Festivalul Filmului Francez ajunge la Cluj

Cultură

Festivalul Filmului FrancezÎn cadrul celei de-a treisprezecea ediție a Festivalul Filmului Francez va fi prezentată, în perioada 26 noiembrie – 3 decembrie, o serie de producții cinematografice. În plus, se va selecta un număr de pelicule care vor putea fi vizionate și în Cluj, Iași și Timișoara, întrucât doar în aceste orașe se găsește Centrul Cultural Francez(CCF).

În cadrul festivalului, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze cele mai recente 40 de lung metraje și 20 de scurt metraje, alese în urma unei selecții realizată în funcție de diversitatea și calitatea producțiilor cinematografiei franceze.

Potrivit responsabilului pentru proiecte audio-vizuale al CCF Cluj, Nagy Boglarka, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria vor fi proiectate, între 3-6 decembrie 9 pelicule, iar prețul unui bilet pentru fiecare proiecție este de 6 lei. Cei pasionați de fantasy și SF pot viziona printre altele ,,Black Moon”, al regizorului Louis Malle, iar ceilalți iubitori de film se pot delecta cu ,,Arta viselor”, al lui Michel Gondry, un film care scoate în evidență originalitatea cinematografiei franceze. Alături de aceste filme, CCF oferă copiilor posibilitatea de a afla ,,Adevărata istorie a motanului încălțat” și de a porni în ,,Călătoria balonului roșu”.

În Cluj, primul film proiectat la Cinema Victoria va fi ,,Lemming” în regia lui Dominik Moll, o proiecție nominalizată la mai multe festivaluri și care se bucură de recunoaștere internațională datorită participării lui Charlotte Gainsbourg. Nagy Boglarka a mai menționat că pe parcursul festivalului, se va desfășura și un curs de inițiere în cinema care vizează analiza imaginii.

Claudia Zamfir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts