Festivalul de teatru pentru tineri STAGE, de mâine la Cluj

Din oraş

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Tineri STAGE debutează mâine la Cluj și se desfășoară pe perioada întregului weekend la Sala Radio.

Fundația Părinți Clujeni organizează în perioada 4-6 noiembrie 2011 festivalul concurs STAGE, eveniment dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani. Scopul festivalului este de a încuraja tinerii pentru a participa activ la activitățile extrașcolare. Organizatorii urmăresc ca adolescenții să utilizeze teatrul ca alternativă la PC și televizor pentru petrecerea timpului liber.

Festivalul de Teatru pentru Tineri Stage urmărește să continue de asemenea campania de strângere de fonduri pentru dotarea și modernizarea a bucătăriei centrale a Spitalului de Copii Cluj. Această strângere de fonduri se desfășoară în cadrul proiectului Zâmbet de copil. Accesul la eveniment se face contra unei donații de 3 lei.

La festivalul concurs STAGE participă 11 trupe ale liceelor din județul Cluj, evenimentul fiind structurat pe două secțiuni: concurs și workshopuri.

În cadrul concursului se vor acorda diverse premii precum: cea mai bună piesă de teatru, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cea mai bună scenografie, cea mai bună interpretare masculină/feminină, costume dar și premiul de popularitate.

Juriul Festivalului STAGE este format din cadre didactice de la Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj.

___________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts