Festival de film documentar la Cluj

Cultură

Docuart Fest este un festival bucureștean care a fost înființat în anul 2012 cu scopul de a promova ideiile și produsele culturale. Acesta se axează pe filmul documentar românesc care dorește să arate iubitorilor de cinematografie poveștile de viață încă nescrise surprinse de camerele de filmat.

În acest an, Docuart Fest debutează și la Cluj-Napoca începând de mâine la ora 12:00 la Cinema Mărăști și continuă până duminică. Festivalul aduce cu el o selecție de documentare foarte bine alese  pe diferite sfere: telviziune, radio și studenție. Cele  20 de documentare radio, sunt puse la dispoziția cetățenilor de către Radio România Cultural.

În cadrul întâlnirilor ce vor avea loc în perioada următoare, se vor derula și două masterclass-uri susținute de doi regizor români. Primul master class „Despre practica vânătrii de imagine în documentar” va deschide festivalul și va fi prezentat  de domnul Dan Curean, cameraman, editor de imagine și realizator de emisiuni la postul de televiziune TVR CLUJ. Cel de-al doilea mater class „Documentarul Tv: Creație” va fi susținut sâmbată de către jurnalistul Cornel Mihalache, realizatorul emisiunii „Cu ochii în patru” de la Televiziunea Română.

Cluj Docuar Fest este sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național care dorește promovarea artiștilor autohtoni, precum  și încurajarea consumul pentru documentarul românesc. Accesul la festival este gratuit pentru toți participanți.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei:www.weart.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts