Feature | Rădacina de mușcată – o armă împotriva virusului HIV

Sănătate

Un extract preparat din rădăcinile de mușcate ar putea fi un leac pentru o nouă clasă de tratament anti-SIDA deoarece acest extract poate ataca și împiedica virusul HIV să invadeze celulele umane.

muscata

Potrivit dailymail.co.uk rădăcinile de mușcate Pelargonium sidoides dezactivează HIV-1 şi previne infectarea organismului cu acest virus. Virusul HIV se împarte în două tipuri de virus – HIV1 și HIV2. Cel dintâi cauzează cele mai multe cazuri de infecții cu HIV.

Totodată, potivit Mediafax, oamenii de știință de la Centru german de cercetări asupra sănătății mediului din orașul Munchen, coordonați de profesorul Ruth Brack-Werner au realizat un studiu și sunt de părere că extrasul din mușcate ar putea deveni o clasă nouă de medicamente împotriva HIV1. Acest extras ar putea fi folosit în tratamentele împotriva SIDA.

De asemenea, această substanță este un remediu pentru celulele sangvine și cele ale sistemului imunitar. Printr-un număr mare de teste clinice, cercetătorii germani au demonstrat că extractul de mușcată este sănătos pentru om. Mai mult decât atât, Germania a autorizat comercializarea acestuia pe post de medicament pe bază de plante.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 35 de milioane de persoane din lume sunt infectate cu HIV, majoritatea fiind depistate pozitiv cu tipul HIV-1.

– Adriana Boicean / Sursa fotografiei: www.descopera.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts